Økonomi

Økonomi er et fint ord som hindrer deg og meg i å gjøre mye av det vi vil fordi vi ofte sier at det kan jeg ikke gjøre fordi det skader økonomien min eller økonomisk sett kan jeg ikke gjøre dette. Alt det betyr egentlig bare at privat eller min pengebruk ikke tillater at jeg gjør det ene eller det andre. Hva som passer din økonomi best avhenger veldig av deg og hvordan din økonomi ser ut. Noen har veldig god økonomi som ikke nødvendigvis betyr at de har mye penger, men som betyr at de har en god balanse mellom inntekt og gjeld.

Ser man på økonomi kan man ofte bli blindt på at noen tjener flere millioner kroner mens en selv tjener mye mindre. Tenk deg at du tjener 1 million kroner mens din venn tjener 3 millioner kroner. Det kan hende at det vil gjøre deg misunnelig. Når du tjener mye penger må du betale skatt. Det er kun penger du har igjen etter skatt som du kan gjøre noe med. Tjener du 1 million kroner sitter du nok igjen med 600.000 kroner etter skatt. Det er 50.000 kroner i måneden. Tjener du 3 millioner kroner sitter du nok igjen med ca. 1.6 millioner kroner i året. Det er over 120.000 kroner i måneden. Hvis du da bruker meste parten av dette på gjeld vil du se at en gjeldfri person som tjener mye mindre fortsatt kan ha mer penger å bruke på seg selv.

Samliv

Det er viktig at du og din partner har det bra. Hva det betyr å ha det bra kommer nok litt an på hva du og din partner gjør og hva dere liker å gjøre. Man må ha det bra sammen, men man må også ha det bra hver for seg. Det finnes klassiske eksempler på hva som er bra og hva som ikke er så bra i forhold. Når du ser deg rundt og tenker på hva du selv vil gjøre kan det være greit å ta for seg et par enkle ting, som økonomi, barn og jobb. Hvor mye tid man bruker på de forskjellige tingene og hvordan man bruker resurser. Det kan bli mye krangling om penger, så det er viktig å holde styr på akkurat dem. Har du penger som du trenger å ta vare på bør du gjøre dette på en god og sunn måte. Betal din gjeld og betal dine regninger.

Fordel oppgaver

Når du bor sammen med en annen person er det viktig at dere begge vet hva dere skal gjøre. Hva som er viktig å gjøre kommer an på dere. Del på oppgavene slik at en person kan gjøre noe mens den andre personen gjør noe annet. Da blir det fort mye lettere å gjøre det som er viktig uten at noen bruker for mye tid på ting som ikke er så viktig.

Søk og sammenlign forbrukslån: https://loans.no/forbrukslan/